Hegedüs Lilla

  Hegedüs Lilla

  Gerincjóga gyakorlások, ászanaelemzés

  Biography:

  “Amikor megismerkedtem a jógával, csupán testedzésként gondoltam rá. Valahol olvastam, hogy a jóga, mint mozgásforma, semmihez sem hasonlítható. Szerintem pont ellenkezőleg. Felfedeztem benne a táncot, a talajtornát, és azt a könnyedséget, ahogy siklik az ember a vízben. Az óra utáni jóleső fáradtságérzet ás az endorfin löket egyvelege pedig egy kettlebell edzés utáni állapotra emlékeztetett. Úgy éreztem, ezt a tökéletes kombinációt nekem találták ki. Azáltal vált a mindennapjaim részévé a gyakorlás, ahogy közeledett az államvizsgám időpontja. Ideiglenesen bekerült a szótáramba egy egyenlőségjel a ‘jóga’ és a ‘stresszoldás’ közé.

  Kitaláltam, hogy a gyógytornászkodás mellett jógaórákat fogok tartani. Elkezdtem a gerincjóga oktatói tanfolyamot, közben megismerkedtem Pápa Gyöngyvérrel és általa az astanga rendszerével. Teljes addikció…😊

  Időközben rájöttem, hogy nem kiegészíteni szeretném a jógával a munkámat és az edzéseimet, hanem ezzel foglalkozni. A jóga lett az alap, erre építkezem. Nagyon élvezem a tanítást, így belefogtam a hatha képzésbe. Azt gondolom és tapasztalom is, hogy egy kis elcsendesülés, befelé figyelés és eggyel kevesebb gondolat mindenkinek a hasznára válik.”