Gerinc és prevenció

Gerinc és prevenció

Tudtad, hogyha teljesen véletlenszerűen készítünk MRI felvételt olyan emberekről, akiknek soha nem volt semmiféle tünetük, akkor 20 éveseknél 30%-ban fogsz találni porckorong kiboltosulást? Ez az arány 50 éveseknél már 60%!
Tapasztalataim azt mutatják, hogy a mozgásszegény életmód, legfőképpen az ülőmunka mély nyomot hagy az emberek testtartásán, gerincén, ami további problémák melegágya. Edzésen fokozott terhelésnek teszed ki ezt a gerincet, ezért edzőként egyszerűen nem hagyhatod figyelmen kívül a gerinc prevenciót!
Sajnos a mai világunkban ez egyre nagyobb probléma, hiszen a testünket nem úgy használjuk, ahogy azt kellene. Ezért felborul a kényes egyensúly, és a legapróbb eltérés is komoly következményekhez vezethet. Ezért van Neked, mint edzőnek kiemelt szerepe a prevencióban, hiszen nagy valószínűséggel Te találkozol először a hibás testtartással és mozgásmintával, Neked van alkalmad és esélyed még időben “belenyúlni” a rendszerbe, és visszaállítani a hibásan működő hardvert (testet) és szoftvert (idegrendszert), ezzel megelőzve a komolyabb (és sajnos egyre gyakoribb) mozgásszervi problémákat, illetve azok kiújulását, mint pl.: az ízületi kopások, porckorongsérvek, szegmentális instabilitások, gerincferdülések és egyéb degeneratív gerinc elváltozások, nyaki és háti fájdalmak, végtagba sugárzó fájdalmak, stb.
A képzésen sokat fogunk foglalkozni a gerinc anatómiájával, a testtartással, és azok hibáinak feltárásával, a rossz mozgásminták beazonosításával és javításával.
Megtanuljuk a pontos kompetenciahatárokat (hogy mikor kell azonnal gyógytornászt beiktatnunk), hogy a kliens a lehető leghamarabb elinduljon a javulás útján, és ezzel a sérülések kockázatát a minimálisra csökkentsük.
Ezen a képzésen garantáltan már másnap használható, gyakorlatias tudást kapsz!

Tandíj: 45 000 Ft

Időpont: Hamarosan (9:00-16:00)

Helyszín: Mandala Jóga Liget

Jelentkezés kockázat nélkül: 100% garancia

Tartja: Erős Zoltán

A tanfolyam nem felnőttképzés keretein belül megvalósuló szabadpiaci képzés.

Időtartam: 2×6 óra

A képzés végén a résztvevők tanúsítványt kapnak.

TANDÍJ

45.000 Ft

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

Fizetés bankkártyával egy összegben jelentkezéskor.

  • Akik személyi edzőként szeretnének elhelyezkedni, és mindenkinek, aki érdeklődik a preventív, gerincközpontú edzés iránt.
  • Végzett vagy még tanulmányaikat végző OKJ Fitness Instruktotoknak, OKJ Sportoktatóknak és Személyi edzőknek