Funkcionális fascia terápia

Funkcionális fascia terápia

A testben lévő háromdimenziós kötőszöveti hártyarendszer (fascia) feszülése és mintázata határozza meg formánkat, ízületeink mozgékonyságát, belső szerveink működését. Ez a hálózat a test minden egyes területét összeköti egymással. A képzésen az emberi test anatómiáját a fascia és a myofasciális láncok szemszögéből vizsgáljuk. Megtanuljuk a testolvasás technikáját, ami segít felismerni az egyénre jellemző fasciális mintázatokat. Olyan manuális technikákat tanulunk, amelyek javítják a tartást, könnyedebbé és gördülékenyebbé teszik a mozgást, és megoldást nyújtanak egyéni problémák esetén is.

A képzés elméleti, és praktikusan használható manuális részét egy olyan sktrukturális integrátor szakembertől sajátíthatod el, aki ennek a területnek elismert szakértője.

Időpont:  2020. febr. 22.

Helyszín: Mandala Jóga Nyugati és Mandala Jóga Liget

Jelentkezés kockázat nélkül:100% garancia

Tartja: Lajter Attila

A tanfolyam modulrendszerű: összesen 7 nap (9:00-17:00)

A modulok végezhetők külön is, ha csak egyes témák érdekelnek. Szakirányú képzettség esetén az alapmodul alól felmentést lehet kérni.

Helyszíne: Mandala Jóga Nyugati és Mandala Jóga Liget

Vizsgára jelentkezés feltételei: az összes modul elvégzése

Alapmodul | Bevezetés a strukturális fascia terápiába
Megismerheted a fasciális anatómia alapelveit, a myofascialis láncok tulajdonságait, és a manuális kezelés alapjait.

Az alapmodulban a legfontosabb tudnivalókat vesszük sorba, és egy szemléletmódot mutatunk, ezért akkor is ajánljuk az alapmodul elvégzését, ha az egész tanfolyamot nem tervezed elvégezni!

Az alábbi időpontokban indítunk alapmodult:
2020. február 22.


Modul 2 | Felületes hátsó vonal
Megismerheted felületes hátsó lánc anatómiáját, valamint az ehhez kapcsolódó testtartásbeli és mozgásos minták felismerését és kezelését (rövid sarok minta, alsó végtag nyílirányú mozgásai és tiltjei, medence mozgása és tiltjei).
2020.03.21.

Modul 3 | Felületes elülső és oldalsó vonal
Megismerheted felületes elülső és oldalsó lánc anatómiáját, valamint az ehhez kapcsolódó testtartásbeli és mozgásos minták felismerését és kezelését (retinaculum kezelése, lábszár-comb-medence és mellkas mintái a vonalak tekintetében, felületes elülső és hátulsó lánc kapcsolata, frontális síkú minták és az oldalsó vonal szempontjából).
2020.04.18.

Modul 4 | Spirális vonal
Megismerheted spirális lánc anatómiáját, valamint az ehhez kapcsolódó testtartásbeli és mozgásos minták felismerését és kezelését (lábboltozatok, rotációk, térd és egyéb minták a spirális vonal tekintetében).
2020.05.02.

Modul 5 | Mély elülső vonal
Megismerheted mély elülső vonal anatómiáját, valamint az ehhez kapcsolódó testtartásbeli és mozgásos minták felismerését és kezelését (lábboltozatok, medencehelyzet, psoas, bordák, légzés és belső erő, gerinckezelés a mély elülső vonal tekintetében).
2020.05.16.

Modul 6 | Karvonalak és funkcionális vonalak
Megismerheted a kar- és funkcionális vonalak anatómiáját, valamint az ehhez kapcsolódó testtartásbeli, valamint mozgásos minták felismerését és kezelését (lapocka, vállöv, felső végtag izmai és működése, rotátorköpeny, a vonalak jelentősége a mozgásban, mozgástesztek).
2020.06.20.

Modul 7 | Összegzés és vizsga
Kezelési strartégia felépítése, gyakorlás, összegzés, mozgástesztek.
Előfeltétele: első hat modul teljesítése
2020.07.11.

Biztosítsd a helyed előleggel!

Az előleg (15 000 Ft) díjának befizetésével biztosíthatod a helyed a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a képzés kezdetéig vagy az első tanítási napon kérjük befizetni.

Modulonként: 30 000 Ft

A teljes képzés (7 modul) ára egy összegben befizetve:  165 000 Ft 
 (Pótvizsgadíj 9 000 Ft)

Az oktatói és egyéb kedvezmények érvényesek!

Választhatsz készpénzes, illetve átutalásos fizetési módjaink közül. A fizetéssel kapcsolatos információkat a visszaigazoló e-mailben küldjük el. A díjak tartalmazzák a helyszín és az oktatók díjait, a tananyagot, továbbá az e-learning felület használatát.

Jógaoktatói végzettség vagy minimum 2 éves gyakorlói tapasztalat (jóga, Pilates, gyógytorna, AMM, stb.), és az összes modul teljesítése.