Fascia mozgásban

Fascia mozgásban tanfolyam Nyilvántartásbavételi szám: E-001624/2017/D001

Sokáig úgy hittük, hogy a mozgás megértéséhez elég az izom- és csontrendszert ismernünk. Viszont csupán az izmok és a csontok ismeretével nem tudjuk megmagyarázni az emberi mozgást, hiszen a járáshoz, futáshoz, edzéshez és a jóga ászanáihoz is használunk még valamit: a kötőszövetet, azaz fasciát.

A fasciális anatómiai szemlélet egyszerre új, ugyanakkor jól illeszkedik az eddigi anatómiai tudásunkhoz. Természetesen a fasciális anatómia is tartalmazza az izmokat és a csontokat, viszont nem csak az egyes struktúrák, hanem a közöttük lévő kapcsolatok és kölcsönhatások is nagy hangsúlyt kapnak. A fasciális anatómia sok szempontból a kapcsolatok és összefüggések anatómiája. Az egyes izmok helyett gyakran teljes, egész testet behálózó fascialáncokat vizsgálunk. Ha egy lánc nem működik optimálisan, akkor megnézzük, hogy melyik kis láncszemmel van a gond a globális hálózatban. Foglalkozhatunk izoláltan és lokálisan a problémás területekkel, de a fasciális szemléletben talán ezek integrációja a legérdekesebb. Hiszen a részek és részletek összehangolt mozgása adja meg a szabadságot a mozgásban.

Minden tanfolyami napon egy vagy két lánc működését vizsgáljuk meg részletesen. Áttekintjük a globális láncolatot, annak egyes részeit, a lánchoz kapcsolódó izolációs és integrációs gyakorlatokat. Külön hangsúlyt fektetünk a testtartás és a mozgás összefüggéseire, és gyakoroljuk a testtartás és a mozgás elemzését is.

A tanultakat nem csak egy-egy jógairányzatban, hanem más mozgásformákban is tudod hasznosítani. A tanfolyam ajánlott oktatóknak, edzőknek, mindenkinek, aki a mozgással foglalkozik. Különösebb anatómiai előképzettség sem szükséges, de egy jógában vagy más mozgásrendszerben szerzett oktatói végzettség erősen ajánlott a képzés megkezdéséhez.

Tandíj: 165 000 Ft

Időpont:  2019. okt. 12.

Helyszín: Mandala Jógastúdiók

Tartja: Pápa Gyöngyvér

Hivatalos felnőttképzés!
E-001624/2017/D001

A tanfolyam időtartama: 2019. okt. 12. – 2020. jan. 4.
Összesen 7 nap (szombatonként), 9:00-17:00

Tanfolyami napok:
2019. okt 12., okt. 26., nov. 16, nov. 23., nov. 30., dec. 15., 2020. jan 4.

Helyszíne: Mandala Jógastúdiók

Tematika – A tanfolyam 2 fő része:

1. Fasciális láncok

Felületes vonalak: elülső és hátulsó felületes vonal, oldalsó vonal, spirális vonalak. Karvonalak. Mély elülső vonal. Funkcionális vonalak. Az egyes vonalak felépítése és anatómiája. A vonalak jellemzése a testtartás és a mozgás szempontjából.

2. Fascia és mozgás

Mozgás alapaelvei a fasciális anatómia szempontjából. A testtartás és a mozgás elemzése. Lokális és globális mozgások. Izoláció, integráció és improvizáció a mozgásban.
Légzés és core-izomzat a fasciális anatómia szemszögéből. Mozgsáfejlesztés egyéni igények szerint.

Biztosítsd a helyed előleggel!

Az előleg (15 000 Ft) díjának befizetésével biztosíthatod a helyed a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a képzés kezdetéig vagy az első tanítási napon kérjük befizetni.

A teljes képzés ára egy összegben befizetve: 165 000 Ft 
 + Vizsgadíj 9 000 Ft

Választhatsz készpénzes, illetve átutalásos fizetési módjaink közül. A fizetéssel kapcsolatos információkat a visszaigazoló e-mailben küldjük el. A díjak tartalmazzák a helyszín és az oktatók díjait, a tananyagot, továbbá az e-learning felület használatát.

Tanfolyami díj fizetése (3 részletben):

1. részlet (jelentkezéskor) 15 000 Ft
2. részlet (első tanfolyami napig) 60 000 Ft
3. részlet nov. 12-ig fennmaradó összeg

Jógaoktatói végzettség vagy minimum 2 éves gyakorlói tapasztalat (jóga, Pilates, gyógytorna, AMM, stb.), és az összes modul teljesítése.