Fasciális anatómiai képzések

Fascia mozgásban tanfolyam Nyilvántartásbavételi szám: E-001624/2017/D001

A testben lévő háromdimenziós kötőszöveti hártyarendszer (fascia) feszülése és mintázata határozza meg formánkat, ízületeink mozgékonyságát, belső szerveink működését. Ez a hálózat a test minden egyes területét összeköti egymással. A fasciális anatómiára épülő képzéseken az emberi test anatómiáját a fascia és a myofasciális láncok szemszögéből vizsgáljuk. Olyan, főként egyéni, mozgásos és manuális technikákat tanulunk, amelyek javítják a tartást, könnyedebbé és gördülékenyebbé teszik a mozgást, és megoldást nyújtanak egyéni problémák esetén is.

Indul: 2018. szeptember 29.

Jelentkezés kockázat nélkül: 100% garancia

1. Fascia mozgásban  (E-001624/2017/D001): A fascia egy új szemlélet az anatómiában, és egy ismert, de nem tudatos szempont a mozgásban. A tanfolyamon nem csak arra keressük választ, hogy mi a fascia és hogyan viselkedik a mozgásban, hanem arra is, hogyan használd a gyakorlásban és oktatásban.

2. Fasciális láncok (E-001624/2017/D002): A hagyományos anatómiához képest új összefüggések és szempontok szerint vizsgáljuk a mozgatórendszert, a tartást és a mozgást.  Mindent amit tanulunk egyből átültetünk a gyakorlatba is. Manuálisan megkeressük a különböző struktúrákat és az idegrendszerre gyakorolt hatáson keresztül képesek leszünk oldani azokat egyszerű gyakorlatokkal.

3. Fasciális jógaterápia (E-001624/2017/D003): Különböző síkokban és mélységekben képesek leszünk felmérni a partnerünk strukturális egyensúlyi állapotát és ez alapján képesek leszünk meghatározni az anatómiában korábban tanult szövetek túlnyúlt vagy megrövidült helyzetét. Miután felmértük a partnerünk testének egyensúlyi állapotát, képesek leszünk egyénre szabott gyakorlatsorokat összeállítani, amelyek célzottan segítik a propriocepciót, a stabilitást vagy a mobilitást az adott területen. A manuális technikák segítik a testet visszatérni abba a pozícióba, ahol sokkal lazábban és energikusabban tud működni a mindennapokban, és a mozgásos gyakorlatok pedig tartóssá teszik ezeket a változásokat.

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

A Választhatsz készpénzes, illetve átutalásos fizetési módjaink közül. A fizetéssel kapcsolatos információkat a visszaigazoló e-mailben küldjük el.

A minőségre 100% garanciát vállalunk! Amennyiben az első alkalom után nem lennél megelégedve az általad tapasztaltakkal, indoklás nélkül visszakérheted a teljes befizetett tandíjat!

A képzés végén a résztvevők tanúsítványt kapnak.

Lajter Attiláról


strukturális integrátor – fasciaterapeuta, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
Végzettségek:
KMI Structural Integration– Kinesis Inc., Oxford
Structural Bodywork– Kinesis UK, Oslo
Shiatsu terapeuta – Nemzetközi Shiatsu Iskola, Budapest
Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta – ETI, Budapest
Akupresszúra – ETI, Budapest
Villamosmérnök – BMF, Székesfehérvár
Továbbképzések:
Neural Manipulation – The Barral Institute, Prága
Craniosacrális terápia – The Upledger Institute, Budapest
Viscerális manipuláció – The Barral Institute, Budapest-Prága
Shonishin – Japán gyermek-akupunktúra – Aceki e.V., Budapest

“Eredeti szakmámat tekintve villamosmérnök vagyok. Szeretem a jól átlátható és logikus dolgokat. Lenyűgöz az emberi test csodája, az egymással összefüggő kapcsolatok felismerése, meglátása. Nagyon érdekel a test különböző rendszereinek interakciója és ezek manuális technikákkal történő segítése.
Munkám középpontjában a fasciákkal történő kezelések állnak. Megfigyelem, hogyan képes együttműködni a testben lévő háromdimenziós hártyarendszer a külső gravitációs mezővel a mozgás folyamata során, hogyan tudnak a szövetek egymáshoz képest szabad mozgást végezni, és hol tudok egy olyan külső impulzust adni ennek a rendszernek, ami elősegíti a test visszatérését egyensúlyi állapotába.”

 

A jóga az egyetlen olyan szenvedélyem, ami már 15 éve folyamatosan inspirál, megújulásra és tanulásra késztet. A jógában talán az a legjobb, hogy sosincs vége, nem lehet megtanulni, éppen ezért megunni sem. A második legjobb talán az, hogy nem kell hozzá semmilyen különleges tudás vagy tulajdonság, nem kell erő, sem hajlékonyság, türelmes gyakorlással eljuthatsz szinte bárhová.

2006 Egyéni oktatói képzés – Mandala Jógastúdiók
2007 Gerincjóga oktatóképzés – Mandala Jógastúdiók
2008-2012 Hatha jóga, Nőijóga, Jóga mozgásterapeuta oktatóképzések
2008 IWI OKJ Sportoktató és Wellness Instruktor
2010 Astanga és Prana Vashya jóga tanulmányok – Mysore India
2012 Ashtanga Yoga First Series TTP with Andrea Lutz (Berlin)
2013 Ashtanga Yoga First Series TTP with Manju Jois
2013 Mandala jógaoktató képzés – szakmai vezető
2014 Ashtanga Yoga Second Series TTP with Nancy Gilgoff
2014 Ashtanga Yoga Second Series TTP with Manju Jois
2015 és 2017 Kino MacGregor Astanga jóga könyv fordítása
2015 Magyar Jóga Közösség – vezető jógaoktató
2015 Anatomy Trains in Motion with Karin Gurtner
2016 Manju Ashtanga Yoga – Authorized Ashtanga Yoga Teacher 1&2
2016-2017 Anatomy Trains Structural Bodywork Certification with Michael Watson & Don Thompson
2017 Yoga Alliance E-RYT200 – Experienced Registered Yoga Teacher

Tanáraim (a teljesség igénye nélkül): Németh Gergő, Ganga, Manju Jois, Nancy Gilgoff, Andrea Lutz, Dylan Werner, Kino MacGregor, Mark Robberds, Vinay Kumar, Ajay Kumar, Sheshadri, David Swenson, Miklós Ervin, Michael Watson, Karin Guntner.

A jelentkezés feltétele: Érettségi bizonyítvány, jógaoktatói végzettség vagy minimum 2 éves gyakorlói tapasztalat (jóga, Pilates, gyógytorna, AMM, stb.) vagy manuális technikákban szerzett tapasztalat. Jelentkezni az előzetes gyakorlat igazolásával az info@okjstart.hu email címen lehet.

 

Jelentkezni az előzetes gyakorlat igazolásával az info@okjstart.hu email címen lehet.